Fotoradary w tunelu nie mają homologacji - potwierdzone. :P
[O2] FL i chyba nie tylko - sposób na tańszy tempomat.
Zwiń
X
-
[O2] FL i chyba nie tylko - sposób na tańszy tempomat.
Dziś udało nam się z Andysem uruchomić w jego samochodzie tempomat pochodzący z VW Tourana. Manetka ma symbol 1K0 953 513 F i można ją wyhaczyć na Allegro za jakieś 100 PLN, w przeciwieństwie do manetki 1K0 953 513 G do naszej Octavii, kosztującej od 200 PLN i ciężko dostępnej do 330 w serwisie.
Oczywiście manetki nie są wprost zamienne. Należy dokonać następującej modyfikacji:
1. Usunąć z wtyczki manetki przewód z pinem 5 i dolutować go do przewodu z pinem 10.
Wszystko pięknie hula. Andys pojechał chyba ze szczęścia potestować bo nie odbiera telefonu.
Co ciekawe, w jego samochodzie jest moduł CQ, a to oznacza, że
1. Wyjęcie kierownicy i odpięcie tego modułu od reszty samochodu nie powoduje konieczności adaptacji koła kierownicy i czujnika G85 - mniej niepotrzebnej zabawy.
2. Do obsługi multikierownicy wystarczy moduł CF, dostępny za 150 PLN na Allegro.
Pięknie.Pozdrawiam
Marcin
-
-
kross12
Enriquez, moduł CF jest sprawdzony? ja tez mam CQ, i właśnie przyjechał do mnie CH...
Kiedyś chyba pisałeś że próbowałeś u siebie z CF, masz jeszcze ten moduł?
Komentarz
-
Moduł jest sprawdzony. Mój moduł zamontował kolega Deo u siebie. CF jest zubożony o obsługę czujnika G85. Natomiast CH obsługuje wszystko (mam u siebie). Jeżeli masz CQ, to moim zdaniem nic ci nie grozi, będzie pasował. Natomiast jeżeli go dostałeś w prezencie, to kup CF a CH sprzedaj i będziesz miał powiedzmy 1/2 multikiery z free. Zobacz aukcje Superbmana, masz tam OIDP 3 ramienna kierę z multi za 699 zł.Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
kross12
Zamieszczone przez Enriquezmasz tam OIDP 3 ramienna kierę z multi za 699 zł.
Jak mówisz że CF poleci to oczywiście sprzedaje CH
Znalazłem tylko jedną aukcje, znasz może kogoś kto może mieć CF na sprzedaż?
Co do montażu, poza częścią mechaniczna zostaje tylko kodowanie guzików?
Z tym szwagrem to było tak umownie - przyzwyczajenie z innego forum
Komentarz
-
Ja kupiłem od gościa z Milicza. Poszukaj na Allegro , czasem nie wystawiają po prostu bo tego mają dużo. Zadzwoń też do Piotra z Taile2005 też z Allegro. Jak Ci się nie spieszy to spokojnie sonie ustaw wyszukiwarkę w Allegro i kupisz bez problemu, gdyż są to moduły z aktualnych golfów 6. I jest tego od dużo.
Kodowanie swoją drogą, tu poszukaj w temacie kolegi brongo z Poznania, pewnie pomoże.
No chyba, że masz ochotę się bujnąć do Łodzi, to be my guest.Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Na czeskim Aukro kupiłem oryginalny, nowy tempomat do octavii za 250 zł. Manetka + wiązka. Bez żadnego modowania kabelków odpalił w Fabii.
Aktualna aukcja:
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Komentarz
-
-
koleś,
Wszystko fajnie, tyle że nowa oryginalna manetka do Octavii kosztuje 307 PLN w ASO, a na Allegro 200. A my tu mówimy o 100 PLN, też nie potrzeba żadnych kabelków ciągnąć, więc nie rozumiem Twojej wypowiedzi w tym temacie.
fan,
Zapomniałeś jeszcze o kodowaniu sterowników, ale to jest "pan Pikuś".Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Enriquezkoleś,
Wszystko fajnie, tyle że nowa oryginalna manetka do Octavii kosztuje 307 PLN w ASO, a na Allegro 200. A my tu mówimy o 100 PLN, też nie potrzeba żadnych kabelków ciągnąć, więc nie rozumiem Twojej wypowiedzi w tym temacie.Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Komentarz
-
Komentarz